Açıklama
Ürün Bilgisi
Karnıyarık otu, yüksek kapasitede su emici özelliğe sahip olan ve tadı hafifçe anasonu anımsatan bir bitki çeşidini oluşturuyor. Bilimsel adı “plantago ovata” olan bitki, “psyllium” (pisilyum) veya “ispaghula” isimleriyle de biliniyor. Tohumları karnıyarığa benzediğinden Türkiye’de ise karnıyarık otu olarak adlandırılıyor. Diyet lifi, ilaç ham maddesi veya doğal kıvam artırıcı olarak kullanımı, karnıyarık otu tohumunun en yaygın tüketim şekillerini oluşturuyor.
Karnıyarık Otu Tohumunun Faydaları
Karnıyarık otu tozu, lif zengini yapısı ve su emici özelliği sayesinde sıvılara ilave edildiğinde jel forma dönüşerek yoğun bir kıvam sağlıyor.
Çeşitli gıdalarla tüketildiğinde daha uzun tokluk hissi sağlıyor.
Bağlayıcı özelliğinden dolayı vegan tariflerde yumurta yerine tercih edilebiliyor.
Düşük karbonhidratlı diyetlerde vücudun lif ihtiyacını karşılayabiliyor.
Düzenli tüketildiğinde sindirim sisteminin normal işleyişinin korunmasına yardımcı olabiliyor.
Nasıl Kullanırım?
1 porsiyon (4 gr) Psyllium İçecek Tozu’nu 240 ml su konulmuş bir şişe içerisinde çalkalayarak dibe çökmeden tüketiniz. Sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa, yemeklerden 30 dakika önce tüketilmesi ve bol miktarda su içilmesi önerilir.
1 porsiyon 4 gram olup, günlük 2 porsiyon (8 gr) tüketildiğinde, yetişkinlerde günlük lif ihtiyacının %27’sini karşılamaya yardımcı olurAra öğün veya öğün atlatma öğünü olarak beslenme programlarını düzenlemek isteyenler