Açıklama
Ürün Bilgisi
Bademin iç kabuğu soyulmadan yapılan bir un çeşididir. Yani kahverengi zarıyla iç bademler öğütülerek tam badem ununa dönüştürülür. Rengi bu nedenle rengi biraz krem renklidir. Ev yapımı badem ununda badem kabukları ile beraber öğütülür bu yüzden ev yapımı öğütülmüş badem daha nemli ve yağlıdır. Dokusu badem unundan daha kalındır.
Badem unu, beyaz un yerine kullanılabilir. Besin değeri çok yüksektir. Bir kaşık badem unu, günlük B ve E vitamini ihtiyacının %40’ını karşılar. Aynı zamanda kalsiyum ve demir açısından çok zengindir. Glütene duyarlı olan kişiler için çok iyi bir alternatiftir. Yağ ve protein içeriğinden dolayı kek, ekmek, kurabiye vb. pişirilmesinde kullanılır. Karbonhidrat içeriği düşüktür. Uzun süre tok tuttuğu için diyet yapanlara yardımcı olur.
Badem unuyla yapılan yemekler normal un kullanılan yemeklerden çok daha lezzetlidir. Kalori bakımından bir hayli düşüktür. Bu nedenle keklerde, kurabiyelerde veya çorbalarda normal un yerine badem unu kullanılabilir. Normal una göre lezzet konusunda ve düşük kalori açısından öne geçmektedir.